hits

Hege Trovg

EKSTRA GROVT BRD

Jeg er veldig glad i grovt brd, men synes de men kjper sjeldent blir grovt nok. S da m jeg lage de selv, men jeg har jo sjeldent alle ingrediensene til flge en oppskrift. Da blir det litt egen komponering, men det er greit ha en oppskrift jobbe ut fra. Oppskriften jeg brukte finner du HER

INGREDIENSER 

Bltlegging: 350 g fullkornshvetemel - 150 g sammalt rug, grov -15 g hvetekli - 5 dl vann -

Hoveddeig: 200 g hvetemel - 50 g gresskarkjerner - 35 g honning - 25 g fersk gjr - 10 g havsalt i flak - vann til pensling - gresskarkjerner til pynt-

Jeg hadde ikke fullkornshvetemel eller havrekli. Fullkornshvetemel ble byttet ut med en blanding av fint og grovt spelt mel. Jeg hadde ikke noe som kunne minne om havrekli, s da tilsatte jeg hakket valntter istedenfor. Fersk gjr er heller ikke noe jeg pleier ha, s da brukte jeg en pose trrgjr. Selv om jeg byttet ut en del av ingridiensene, synes jeg det ble et veldig vellykket resultat. 

SLIK GJR DU:

  • Bltlegging: Bland sammen ingrediensene til bltleggingen i en bakebolle, og la st p kjkkenbenken i 20 minutter.
  • Hoveddeig: Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som bltleggingen. Elt deigen godt for hnd eller med en kjkkenmaskin p laveste fart i ca. 10 minutter. Bruk tyggegummitesten for sjekke om deigen er ferdig eltet.
  • Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbel strrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut p et lett melet bord. Del i to like store emner, som du former til avlange brd. Pensle brdene med vann, rull i gresskarkjerner og legg i smurte 1-litersformer.
  • Dekk med plast eller et klede, og la brdene etterheve til dobbel strrelse.
  • Forvarm ovnen til 250 C. Sett brdene inn p en rist nederst i ovnen, og senk temperaturen til 200 C. Stek i ca. 45 minutter. Ha brdene ut av formene, og avkjl p rist.
  • Skrevet: 19.03.2017
  • Klokken: 15:03
  • Kategori: Mat & Drikke
  • Kommentarer: 11

LUNSJ

Endelig har jeg begynt fungere p matfronten igjen, det er deilig spise noe annet en havregryn. Etter en lenger periode som matlei, var ikke innholdet i kjleskapet noe skryte av. S da var det bare ta kreativiteten i bruk, og dette ble veldig velykket. 

- Kylling - Lk - Rdlk - Paprika - Gulrot - Lime - Rmme - Taco Lefser - Tacokrydder - 

Frst skjrte jeg to kylling filleter i strimler stekte det, s skjrte jeg opp lk, gulrot og paprika og stekte det med tacokrydder. Jeg blandet alt sammen i en ildfast form lot det st i steikeovnen p 200 grader i 10 min, mens jeg fant frem og varmet lefser. En god skje rmme p hver lefse og fylte dem med kylling og grnnsaker, toppet med lime og rullet dem sammen. Rask, lettvint og veldig god middag / lunsj. Jeg lager aldri bare en porsjon av noe, om det blir veldig mye fryser jeg noe og resten blir til dagen etter. Ingenting er bedre en ha ferdige hjemmelaget middager i frysen, s kan jeg bare velge meg en nr jeg ikke har tid til lage mat.




 

  • Skrevet: 14.03.2017
  • Klokken: 16:32
  • Kategori: Mat & Drikke
  • Kommentarer: 13

HJEMMELAGET SPELTLOMPER

Nr jeg beskte min bonusbestemor i gr, fikk jeg servert potetkaker med smr og sukker. Jeg ble da veldig inspirert til lage de selv, men da som speltlomper. Det passet utmerket, med tenke p at jeg fikk en steketakke til jul som jeg vil bruke s mye som mulig. Jeg hadde noen mandelpoteter i kjleskapet som det var p tide bruke opp, jeg liker nemlig ikke kaste mat. S de har frt til mange spennende kombinasjoner p kjkkenet, ikke alle like vellykket vel og merke. 

Speltlompene mine bestr av tre ingredienser; POTET - SALT - SPELTMEL. Forholdene tok jeg litt p gefylen, men det finnes nok mange oppskrifter med eksakte ml. Jeg skrelte potetene fr jeg kokte de, s jeg kunne mose de nr de var varme, jeg tror de varme potetene og saltet gir de en spesiell konsistens. Nr potetmosen var blitt seig, tilsatte jeg speltmel til jeg kunne elte deigen lett. Som sagt s prvde jeg meg frem, og tilsatte mer melt til hvert emne fr jeg kjevlet dem ut. Jeg stekte dem s p takka, man kan ogs bruke en trr steikepanne. Jeg prvde meg litt frem p temperaturen, og hvor lenge jeg skulle steike de. S noen ble litt mye steikt, som frte til at de fikk en flatbrd lignende konsistens. Jeg anbefaler ha et dynetrekk eller noe annen stoff med litt tjukkelse p, til legge de inni nr de skal avkjles. Da beholder de p fukten, som igjen gjr at de blir myke og gode. 

P mine hadde jeg salat, italiensk salat, paprika og skinke. Synes de ble helt supre til lunsj og kveldsmat, det er deilig bytte ut brdmaten med noe som er minst like lettvint. 

  • Skrevet: 26.02.2017
  • Klokken: 17:28
  • Kategori: Mat & Drikke
  • Kommentarer: 7

HJEMMELAGET LKRINGER

Det bo p en y er ikke bare velstand, i hvertfall ikke om man en veldig glad i junk-food. I kveld fikk jeg akutt lyst p lkringer, og siden butikken er stengt, var det bare en ting gjre, lage de selv! 


Oppskrift: 

- 1 stor lk - 80 gram Hvetemel - 50 gram Potetmel - 1 spiseskje Bakepulver - 1 teskje Salt - 1 knivsodd Pepper - 2 dl l -

Begynn med blande sammen de trre varene, og tilsett deretter len og rr sammen. Skjr lken i skiver p langs, slik at du fr ringer. Fyll frityrolje i en kjele s du har ca. 2 cm fra bunnen. Sett platen p medium varme, for sjekke om oljen er varm nok, kan du bruke skaftet p en tresleiv og stikk i bunnen p kjelen. Om det da begynner boble rundt skaftet som er i oljen, er den varm nok. 


Bruk en gaffel til vende ringene rundt i rren, la de gjerne renne av seg overfldig rre fr du legger dem i oljen. Stek ringene p begge sider til de har ftt en gyllen farge. Nr ringene er ferdig legg de over p kjkkenpapir.

Jeg valgte lage to forskjellige dipper, s drakk jeg resten av len til. God helg! 

 

  • Skrevet: 11.02.2017
  • Klokken: 20:02
  • Kategori: Mat & Drikke
  • Kommentarer: 4
Hege Trovg

"Jenta med 100 hobbyer" Hverdagslig og avslappet blogg med mange DIYs og tips til en enklere hverdag. Ikke ekspert i noe, men flink til mye. Instagram : Hege_trovag


Kontaktinformasjon:


Hegetrovag.blogg@gmail.com


Search

Bloggdesign