Hege Trovåg

01.04.2017

  • Skrevet: 01.04.2017
  • Klokken: 00:07
  • Kategori: Hverdag

Formen begynner endelig å komme seg, det å bli lettere svett av å bruke stiftemaskinen er ikke særlig gøy. Men nå begynner kroppen å ta seg opp, og jeg er snart klar for flere DIY´s. Det nærmer seg jo påske også, så kanskje jeg burde sett litt på påskepynt jeg kan lage. Jeg har ikke så mye farger her hjemme, så da blir det ekstra gøy å overdrive litt i desse høytidene.

 

Jeg er god på å gi meg selv gode ideer. Etter jeg hadde skrevet linjene over, var det rett på Pintrest for å finne inspirasjon. Det er så typisk meg, så i morgen blir det nok noe utprøving av noen påskepynt. Men jeg har også noen syprosjekter i bakhodet, men siden hobbyrommet mitt har vær dedikert til negler i det siste, ha det blitt satt litt på vent. Så jeg får bare håpe jeg våkner opp frisk og rask i morgen, så jeg får funnet på noe gøy. Og det hadde heller ikke vært feil å starte den nye uken som kommer, frisk og rask. 





Bilder fra pinterest.

  • Skrevet: 01.04.2017
  • Klokken: 00:07
  • Kategori: Hverdag
  • Kommentarer: 7

NAIL INSPO

  • Skrevet: 30.03.2017
  • Klokken: 12:24
  • Kategori: INSPO

 


Bilde fra Pinterest

Jeg har så lyst på fine negler for tiden. Det gjør så utrolig stor forskjell på hvordan jeg føler meg. Det finnes veldig mye fint man kan gjøre med neglene sine, men akkurat nå har jeg ordentlig crush på nude coffin nails. Det er så klassisk og fint! Gjerne med litt dekor, men jeg foretrekker det ganske enkelt, og ikke så veldig lange. Hva synes dere? 

 

  • Skrevet: 30.03.2017
  • Klokken: 12:24
  • Kategori: INSPO
  • Kommentarer: 9

UT PÅ EVENTYR

  • Skrevet: 28.03.2017
  • Klokken: 19:43
  • Kategori: Hverdag

 

Balos Lagoon 

Jeg ligger for tiden strak ut med både feber og no som kan minne om en lungebetennelse, og trapper er min værste fiende. Jeg håper formen kommer seg fort, jeg har på ingen måte tid til å være syk. Men det er greit å bli ferdig med det, om ikke mange ukene setter jeg og min beste venn oss på flyet til varmere strøk. Valget falt på Kreta i Hellas, og det er bare flyet som er bestilt til nå, så kom gjerne med tips om hoteller og steder vi burde utforske! 
 

  • Skrevet: 28.03.2017
  • Klokken: 19:43
  • Kategori: Hverdag
  • Kommentarer: 11

26.03.2017

  • Skrevet: 26.03.2017
  • Klokken: 12:17
  • Kategori: Blogg

Er det en ting jeg virkelig hater, så er det å handle mat. Men nå tok jeg meg selv i nakken å fikk handlet inn litt på 10 kroners marked. Planen min er å få skjært opp frukt og grønt, for så å fryse de i porsjonsposer. Jeg skulle nok laget meg noen måltider som jeg kan fryse ned også, men jeg får se hvor lenge motivasjonen varer..

  • Skrevet: 26.03.2017
  • Klokken: 12:17
  • Kategori: Blogg
  • Kommentarer: 6

LAT LØRDAG

  • Skrevet: 25.03.2017
  • Klokken: 11:35
  • Kategori: Blogg

  • Skrevet: 25.03.2017
  • Klokken: 11:35
  • Kategori: Blogg
  • Kommentarer: 9

INSPO - ART

  • Skrevet: 24.03.2017
  • Klokken: 17:39
  • Kategori: INSPO

Jeg har så lyst å få opp kunst av pelsbabyen min på veggen, hun er jo det vakreste jeg vet om. Jeg har spurt et par stykker om de kunne tegne et bilde av hun for meg, men det har liksom ikke blitt no av. Da er det vel kanskje på tide å prøve igjen, og gå litt hardere inn for å få det til å skje. Hjertebarnet mitt fortjener jo virkelig å pryde veggene mine, synes ikke dere?

 

  • Skrevet: 24.03.2017
  • Klokken: 17:39
  • Kategori: INSPO
  • Kommentarer: 9

BREKKIE

  • Skrevet: 23.03.2017
  • Klokken: 10:09
  • Kategori: Blogg

OO hellige hotellfrokost! Dette må være den beste frokostoppletvelsen noensinne. Så mye godt, uten at jeg ble akutt mett. Jeg er ikke særlig flink til å spise frokost, selv ikke når jeg er på hotell. Enten sover jeg litt for lenge, eller så er jeg rett og slett ikke sulten.

Litt overrasket over at jeg faktisk klarte å få i meg alt dette, men det var lette retter og jeg tok meg god tid til å bare nyte maten! Jeg har også hentet mye inspirasjon til frokoster hjemme, og brødet var nydelig! Virket som det var et surdeigsbrød, og så var det aprikos innbakt i brødet. NAM!

  • Skrevet: 23.03.2017
  • Klokken: 10:09
  • Kategori: Blogg
  • Kommentarer: 11

SPA

  • Skrevet: 22.03.2017
  • Klokken: 21:29
  • Kategori: Blogg

Jeg har nå fått min første massasje, og det et noe som kan få gjenta seg. Jeg går så og si alltid rundt med knuter i skulderen, og det er nok en grunn til. Men det å oppsøke noen som kan finne ut av det, har dessverre blitt nedprioritert.

Jeg valgte å benytte meg av spaavdelingen en halv time før behandlingen min. Der var det basseng, boblebad, kulp, steam og badstue. Det var stille, fredelig og veldig avslappende. Det var enda mer avslappende med en times antistress massasje fra en dyktig massør. Dette kan virkelig anbefales, kroppen hadde godt av dette!

  • Skrevet: 22.03.2017
  • Klokken: 21:29
  • Kategori: Blogg
  • Kommentarer: 14

SELVBRUNING

Jeg har alltid vært skeptisk til selvbruning, fordi man ser så mange skrekk eksempel. Jeg har aldri prøvd det selv, men var overbevist om at man bare ble skjoldete. Men for ikke så lenge siden fant jeg ut at jeg måtte nesten prøve det før jeg kunne bestemme at det ikke var noe for meg.  Så da kjøpte jeg en flaske med ST. MORIZ på Cubus. Jeg fant ut at det ikke var nødvendig å investere i  det dyreste før jeg viste om det ble brukt. Jeg kjøpte også en påførings hanske, og det er jeg veldig glad for. Det er lett å få skjolder på hender, så anbefaler en hanske til påføring. 


Det var overraskende enkelt å påføre, og så lenge jeg jobbet med lite selvbruning om ganen og holdt meg unna vann. Ble det verken skjolder eller skiller, de sto på flaske at man skulle vaske seg godt på hendene. Men det var da jeg opplevde at jeg ble litt flekkete, så jeg bruker hansken og lar selvbruningen tørke før jeg er i kontakt med vann. 

 

  • Skrevet: 22.03.2017
  • Klokken: 14:50
  • Kategori: Tips & Triks
  • Kommentarer: 3

SKATTKAMMER

  • Skrevet: 22.03.2017
  • Klokken: 11:28
  • Kategori: Blogg

Natten tilbrakte jeg hos Besta og Besten. Siden foreldrene mine er nærmeste nabo, er det lenge siden jeg overnattet hos besteforeldrene mine. På gjesterommet har de en hel vegg med bøker, og når jeg bare er innom på dagtid, blir det ikke til at jeg roter rundt i tingene deres..

I bokhyllen fant jeg mye spennende, det var alt fra historie til Donald. Jo mer slitt bøkene ser ut, jo mer nysgjerrig blir jeg. Jeg fant minnebøker som tilhører både min bestemor og en onkel. Sånne ting er så koselig å lese i synes jeg!

Siden jeg nekter å bli voksen, valgte jeg å låne med meg Kati i Amerika, av Astrid Lindgren. Den har jeg ikke hørt om en gang, så det blir spennende å lese litt i den på hotellet. Vi har nå kommet oss av gårde og er klar til å få unnagjort noen gjøremål!

  • Skrevet: 22.03.2017
  • Klokken: 11:28
  • Kategori: Blogg
  • Kommentarer: 9

BURSDAG

  • Skrevet: 21.03.2017
  • Klokken: 18:48
  • Kategori: Hverdag



Hipp hipp hurra! I dag fyller nevøen min 2 år, tiden går så alt for fort. Han prater nå som en foss, og styrer på med verktøy rundt om kring. Av meg fikk han seg en sparkesykkel, men bobleplasten og monteringen var minst like gøy. Det var for såvidt både jeg og min bror også enig om, så ikke tvil om at det er noen familielikheter ute å går.. 

  • Skrevet: 21.03.2017
  • Klokken: 18:48
  • Kategori: Hverdag
  • Kommentarer: 14

REISEFOT

  • Skrevet: 20.03.2017
  • Klokken: 21:48
  • Kategori: Hverdag

På onsdag skal jeg på en liten tur med besteforeldrene mine, så nå er kofferten pakket. Før vi skal på en liten utflukt, skal vi feire bursdagen til min fine nevø. To år, hurra! Jeg skal så sove over hos besteforeldrene mine, så vi kan reise videre derfra på onsdag morgen. Når man bor litt usentralt til er det greit å samle oppgjøremålene, så alle tre for unnagjort noen avtaler og møter. Veldig praktisk, og ikke mist koselig å få tilbring litt tid med familien. Siden hunden er en smule bortskjemt, skal hun altså være med på hotell. Må være fint å være pelsoldebarn, og jeg har det ikke vondt som barnebarn heller!

Bagen til Kesha er også pakket, selv om jeg møtte ha hun på slep gjennom hele huset for å få pakket kaninen hennes. Hun merker alltid at noe er på ferde når jeg pakker, og tasser etter meg mens jeg pakker. Hun elsker å være med der det skjer, og blir en smule fornærmet når hun ikke får være med. Så får jeg bare håpe at hun ikke bestemmer seg for å ha putekrig med seg selv på hotellrommet.. 



 

  • Skrevet: 20.03.2017
  • Klokken: 21:48
  • Kategori: Hverdag
  • Kommentarer: 7

ON A CLOUD

  • Skrevet: 20.03.2017
  • Klokken: 18:57
  • Kategori: Hverdag

Jeg bare elsker å ha mange puter i sengen, i går overgikk jeg kanskje meg selv. Så i natt var det som å sove på en sky, med åtte outer og to dyner i sengen. Å ha åtte puter i sengen til daglig blir kanskje litt voldsomt, men en gang i blant må det være lov.  Så denne uken skal jeg i hvertfall sove godt! 


Kesha setter også pris på putene som har kommet opp i sengen denne uken, og har nok sovet godt her mens jeg har vært ute av huset. 



 

  • Skrevet: 20.03.2017
  • Klokken: 18:57
  • Kategori: Hverdag
  • Kommentarer: 13

INSPO - HAGE

  • Skrevet: 20.03.2017
  • Klokken: 07:27
  • Kategori: INSPO

Se så koselig dette ser ut, og det er jo i utgangspunktet ganske enkelt. Jeg har planer om å få på plass platting utenfor huset til sommeren, og siden jeg bor på en litt forblåst plass er jo levegger genialt. For da slipper jeg å bekymre meg for dem om vinteren, da jeg kan pakke dem bort. Men med de sommerene vi har hatt det siste årene, burde jeg nok legge tak og isolere for å kunne bruke det.. 

 

  • Skrevet: 20.03.2017
  • Klokken: 07:27
  • Kategori: INSPO
  • Kommentarer: 5

EKSTRA GROVT BRØD

Jeg er veldig glad i grovt brød, men synes de men kjøper sjeldent blir grovt nok. Så da må jeg lage de selv, men jeg har jo sjeldent alle ingrediensene til å følge en oppskrift. Da blir det litt egen komponering, men det er greit å ha en oppskrift å jobbe ut fra. Oppskriften jeg brukte finner du HER

INGREDIENSER 

Bløtlegging: 350 g fullkornshvetemel - 150 g sammalt rug, grov -15 g hvetekli - 5 dl vann -

Hoveddeig: 200 g hvetemel - 50 g gresskarkjerner - 35 g honning - 25 g fersk gjær - 10 g havsalt i flak - vann til pensling - gresskarkjerner til pynt-

Jeg hadde ikke fullkornshvetemel eller havrekli. Fullkornshvetemel ble byttet ut med en blanding av fint og grovt spelt mel. Jeg hadde ikke noe som kunne minne om havrekli, så da tilsatte jeg hakket valnøtter istedenfor. Fersk gjær er heller ikke noe jeg pleier å ha, så da brukte jeg en pose tørrgjær. Selv om jeg byttet ut en del av ingridiensene, synes jeg det ble et veldig vellykket resultat. 

SLIK GJØR DU:

  • Bløtlegging: Bland sammen ingrediensene til bløtleggingen i en bakebolle, og la stå på kjøkkenbenken i 20 minutter.
  • Hoveddeig: Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som bløtleggingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste fart i ca. 10 minutter. Bruk «tyggegummitesten» for å sjekke om deigen er ferdig eltet.
  • Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bord. Del i to like store emner, som du former til avlange brød. Pensle brødene med vann, rull i gresskarkjerner og legg i smurte 1-litersformer.
  • Dekk med plast eller et klede, og la brødene etterheve til dobbel størrelse.
  • Forvarm ovnen til 250 °C. Sett brødene inn på en rist nederst i ovnen, og senk temperaturen til 200 °C. Stek i ca. 45 minutter. Ha brødene ut av formene, og avkjøl på rist.
  • Skrevet: 19.03.2017
  • Klokken: 15:03
  • Kategori: Mat & Drikke
  • Kommentarer: 11
Hege Trovåg

"Jenta med 100 hobbyer" Hverdagslig og avslappet blogg med mange DIY´s og tips til en enklere hverdag. Ikke ekspert i noe, men flink til mye.


Kontaktinformasjon:


Hegetrovag.blogg@gmail.com


Search

Bloggdesign

hits