Hege Trovåg

EKSTRA GROVT BRØD

Jeg er veldig glad i grovt brød, men synes de men kjøper sjeldent blir grovt nok. Så da må jeg lage de selv, men jeg har jo sjeldent alle ingrediensene til å følge en oppskrift. Da blir det litt egen komponering, men det er greit å ha en oppskrift å jobbe ut fra. Oppskriften jeg brukte finner du HER

INGREDIENSER 

Bløtlegging: 350 g fullkornshvetemel - 150 g sammalt rug, grov -15 g hvetekli - 5 dl vann -

Hoveddeig: 200 g hvetemel - 50 g gresskarkjerner - 35 g honning - 25 g fersk gjær - 10 g havsalt i flak - vann til pensling - gresskarkjerner til pynt-

Jeg hadde ikke fullkornshvetemel eller havrekli. Fullkornshvetemel ble byttet ut med en blanding av fint og grovt spelt mel. Jeg hadde ikke noe som kunne minne om havrekli, så da tilsatte jeg hakket valnøtter istedenfor. Fersk gjær er heller ikke noe jeg pleier å ha, så da brukte jeg en pose tørrgjær. Selv om jeg byttet ut en del av ingridiensene, synes jeg det ble et veldig vellykket resultat. 

SLIK GJØR DU:

  • Bløtlegging: Bland sammen ingrediensene til bløtleggingen i en bakebolle, og la stå på kjøkkenbenken i 20 minutter.
  • Hoveddeig: Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som bløtleggingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste fart i ca. 10 minutter. Bruk «tyggegummitesten» for å sjekke om deigen er ferdig eltet.
  • Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bord. Del i to like store emner, som du former til avlange brød. Pensle brødene med vann, rull i gresskarkjerner og legg i smurte 1-litersformer.
  • Dekk med plast eller et klede, og la brødene etterheve til dobbel størrelse.
  • Forvarm ovnen til 250 °C. Sett brødene inn på en rist nederst i ovnen, og senk temperaturen til 200 °C. Stek i ca. 45 minutter. Ha brødene ut av formene, og avkjøl på rist.

Victoria Larsen

19.03.2017 kl. 15:48
Ser veldig godt ut!

minamadeleine

19.03.2017 kl. 15:58
Takk for oppskrift, denne skal jeg prøve! Er veldig dårlig brød i England (hvert fall grovbrød!) :-)

Hege Trovåg

19.03.2017 kl. 18:54
minamadeleine: Husk å elte den godt! :D

BareMonica

19.03.2017 kl. 16:59
Blir jo sulten av å se på! :) De så virkelig gode ut!

Hege Trovåg

19.03.2017 kl. 18:54
BareMonica: De var fantastisk gode!

Charlotte

19.03.2017 kl. 17:39
Ser godt ut :)

Hege Trovåg

19.03.2017 kl. 18:54
Charlotte: Takk :9

Sandra Marie

19.03.2017 kl. 19:04
så godt ut :D

Vendelin Tuv Josefsen

19.03.2017 kl. 19:12
Dem såg sikkelig gode ut <3

Tonemor77

19.03.2017 kl. 21:04
Så utrolig deilig ut :) . Jeg bruker å raspe gulerot i brød deigene mine, da blir det ekstra saftig.

Hege Trovåg

19.03.2017 kl. 23:28
Tonemor77: OMG, det må jeg prøve!
Hege Trovåg

"Jenta med 100 hobbyer" Hverdagslig og avslappet blogg med mange DIY´s og tips til en enklere hverdag. Ikke ekspert i noe, men flink til mye.


Kontaktinformasjon:


Hegetrovag.blogg@gmail.com


Search

Bloggdesign

hits