hits

Hege Trovg

EKSTRA GROVT BRD

Jeg er veldig glad i grovt brd, men synes de men kjper sjeldent blir grovt nok. S da m jeg lage de selv, men jeg har jo sjeldent alle ingrediensene til flge en oppskrift. Da blir det litt egen komponering, men det er greit ha en oppskrift jobbe ut fra. Oppskriften jeg brukte finner du HER

INGREDIENSER 

Bltlegging: 350 g fullkornshvetemel - 150 g sammalt rug, grov -15 g hvetekli - 5 dl vann -

Hoveddeig: 200 g hvetemel - 50 g gresskarkjerner - 35 g honning - 25 g fersk gjr - 10 g havsalt i flak - vann til pensling - gresskarkjerner til pynt-

Jeg hadde ikke fullkornshvetemel eller havrekli. Fullkornshvetemel ble byttet ut med en blanding av fint og grovt spelt mel. Jeg hadde ikke noe som kunne minne om havrekli, s da tilsatte jeg hakket valntter istedenfor. Fersk gjr er heller ikke noe jeg pleier ha, s da brukte jeg en pose trrgjr. Selv om jeg byttet ut en del av ingridiensene, synes jeg det ble et veldig vellykket resultat. 

SLIK GJR DU:

  • Bltlegging: Bland sammen ingrediensene til bltleggingen i en bakebolle, og la st p kjkkenbenken i 20 minutter.
  • Hoveddeig: Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som bltleggingen. Elt deigen godt for hnd eller med en kjkkenmaskin p laveste fart i ca. 10 minutter. Bruk tyggegummitesten for sjekke om deigen er ferdig eltet.
  • Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbel strrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut p et lett melet bord. Del i to like store emner, som du former til avlange brd. Pensle brdene med vann, rull i gresskarkjerner og legg i smurte 1-litersformer.
  • Dekk med plast eller et klede, og la brdene etterheve til dobbel strrelse.
  • Forvarm ovnen til 250 C. Sett brdene inn p en rist nederst i ovnen, og senk temperaturen til 200 C. Stek i ca. 45 minutter. Ha brdene ut av formene, og avkjl p rist.

Victoria Larsen

19.03.2017 kl. 15:48
Ser veldig godt ut!

minamadeleine

19.03.2017 kl. 15:58
Takk for oppskrift, denne skal jeg prve! Er veldig drlig brd i England (hvert fall grovbrd!) :-)

Hege Trovg

19.03.2017 kl. 18:54
minamadeleine: Husk elte den godt! :D

BareMonica

19.03.2017 kl. 16:59
Blir jo sulten av se p! :) De s virkelig gode ut!

Hege Trovg

19.03.2017 kl. 18:54
BareMonica: De var fantastisk gode!

Charlotte

19.03.2017 kl. 17:39
Ser godt ut :)

Hege Trovg

19.03.2017 kl. 18:54
Charlotte: Takk :9

Sandra Marie

19.03.2017 kl. 19:04
s godt ut :D

Vendelin Tuv Josefsen

19.03.2017 kl. 19:12
Dem sg sikkelig gode ut <3

Tonemor77

19.03.2017 kl. 21:04
S utrolig deilig ut :) . Jeg bruker raspe gulerot i brd deigene mine, da blir det ekstra saftig.

Hege Trovg

19.03.2017 kl. 23:28
Tonemor77: OMG, det m jeg prve!
Hege Trovg

"Jenta med 100 hobbyer" Hverdagslig og avslappet blogg med mange DIYs og tips til en enklere hverdag. Ikke ekspert i noe, men flink til mye. Instagram : Hege_trovag


Kontaktinformasjon:


Hegetrovag.blogg@gmail.com


Search

Bloggdesign